torsdag 24. mai 2007

Jeg ønsker å se Jesus!

Vi har hatt flere flotte helger ute i distriktet hele våren. Sist helg var vi Gasaboy og Birsima. Stedene ligger på hver sine sider av saltsjøen. Fredag Gasaboy. Jeg møtte kvinna med den nyfødte babyen som vi hadde besøkt i mars. Hun kom. Hilste på oss. Bli med meg hjem, bad hun. Vi inviterte henne på filmkveld. "Hva er film?" Bilder som går, sa vi. I kveld skal vi vise filmen om Jesus, kom og se, sa vi. "Åja, svarte hun, jeg ønsker å se Jesus". Folk møtte opp hele helga, alle kveldene. I Gendabi lørdag må det ha vært minst 12-1300 mennesker. Tidligere på dagen hadde vi seminar med evangelistene. Søndag var vi i Birsima. Like før vi startet filmen søndag kveld stilte en mann seg opp foran Leif og meg. Jeg trenger å bli omvendt, sa han. Se her er tobakken min. Be for den. Be for meg. Mannen knelte der foran oss, og vi ba. Nå vil jeg be, sa mannen. Der i solnedgangen løftet han hendene mot himlen. Han ba om å få se Jesus, og han takket for frelsen. Senere fikk han snakke med evangelisten.
Hva vil du jeg skal gjøre for deg? spurte Jesus Bartimeus. At jeg må få synet mitt igjen, svarte han. Og Jesus gav han synet tilbake. Han fikk se trærne, fjellene, blomstene og Jesus! Ufattelige Gud.

Vi overnattet hos presten og hans familie. Enkle forhold, men varme hjerter. Store maisgryter og bønnestuing. Nok til alle. Gud har mange flott tjenere. Kjære Jesus se til ditt folk. Velsign og bevar.

Jeg er altså i Arusha. Kom i går og reiser igjen i morgen. Leif er i Nairobi på et møte. Før sommer ferien har vi en ganske tett juni måned med turer ut i distriktet. Skal blant annet til Yaeda Chini dalen ei uke, men også ut til de andre nye stedene. Skal oppdatere dere igjen så fort jeg kan.

Ingen kommentarer: