torsdag 25. mars 2010

DEN RINGE BEGYNNELSE?

Evangelist Sakkayo og evangelist Maria er teamarbeidere her i Dadugafuegha. Hun leser og han taler(han kan ikke lese)...for ett år siden satt de opp et lite jordhus som skulle tjene som kirke....det ble revet ned av folk allerede natta etterpå. Så har kirketomta "vandret" litt rundt om i området. Ingen ville ha "oss". Men nå har det ordnet seg med tomt, og Sakkayo var ikke sein før han fikk noen kristne med seg og satte opp ett nytt hus. Vi besøkte de i går, og de var så strålende fornøyd. For sikkerhets skyld hadde evangelisten overnattet ute ved kirka i tre døgn. Jeg har fastet og bedt, slik at den onde ikke skal få ødelegge det som Gud har begynt. Og Gud er jo den sterkeste? Ikke sant?
Her står Leif og Sakkayo og beskuer byggverket.....
I påsken skal vi ha stor evangelisering her, fortsetter Sakkayo. Tre tilstøtende menigheter kommer. Vi skal gå på husbesøk og vi skal ha møter. Vi skal overnatte her...han peker på bakken, og vi skal feire påske sammen. "Han lever og jeg skal få bringe, Hans venner det salige ord, tenk jeg som er ringest blant ringe, den minste Han kjenner på jord"...

Ett steinkast fra kirka står ett annet byggverk. Det er en grav. Ett helt år har folk brukt på å bygge denne grava. Inni "sitter" en dø, respektert datooga mann. Han var så stor at han var verdig en stor begravelse. I juni er det satt sluttstrek for begravelsen. Da skal det festes, drikkes og danses til langt utpå natta. Ett hull i grava gir plass for mat, øl og tobakk som den døde får....både nå og senere. Jammen trenger de kirke her i Dadugafuegha.
Den ringe begynnelse??? Nei dette er BEGYNNELSEN!
"og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du utsendte, Jesus Kristus". Joh 17.3
Stå på for Jesus! God påske!

2 kommentarer:

Reier sa...

Rart å se bilder fra Dadugafuegha igjen. Jeg kommer aldri til å glemme det stedet, hvor vi kom sammen med Kjetil for første gang for over fire år siden. SÅ bra at noen drar dit og forkynner. Så fantastisk at Gud handler!

Helland sa...

Denne kirken føyer seg også inn blant Gudsrikes katedraler.God påske og lykke til med møter og formidlingen av påskens gode budskap. Amefufuka kweli kweli.
Margunn og Edvard