tirsdag 24. januar 2012

VAKRE ØYEBLIKK

...så reiste de alteret på dets gamle sted, enda de var redde for de folk som bodde der i landet. Og de ofret på det brennoffer til Herren....(Esra 3.3)
Et enkelt alter i ei enkel jordkirke. Reist i Datoogaland. Av evangelist Rehema og hennes stab. Hvor jeg gleder meg sammen med dere!
"de sang lov og pris for Herren, fordi han er god"....v.11
Her på hoveddøra inn til en familie vi besøkte står det skrevet: Bwana ndiye mchungaji wangu, sita pungukiwa na kitu...= Herren er min hyrde, jeg skal ikke mangle noe!
Ezekieli "knekket" lesekoden i en alder av 18 år. Her leser han fra NT på datooga foran hele landsbyen under en filmkveld. Mot hele familiens vilje begynte han i fjor i femte klasse.....i Yaeda Chini.
...her er han klar for sjette klasse. Med TINE-bag og reisepenger la han ut på nytt skoleår.
GATULERER EZEKIEL du er virkelig unik.
(legg merke til hengelåsen på baggen.... se opp for medelevene)
Lykken er å sitte på bibis fang i ny julekjole og i rosa ballerinasko!

...For se, jeg forkynner dere en stor glede. En glede for alt folket. I dag er det født dere en frelser, som er Messias, Herren - i Davids by! Lukas 2:10-11
-------
Evangeliet forkynnes mange steder i Tanzania. OG i 2011 fikk disse datoogaene vi møtte på en markedsplass ved Eyasisjøen kanskje høre budskapet for første gang....

....det er du Gud som gir vekst. Men jeg ber om at det må lykkes...at ditt rike må komme til våre venner her ved sjøen...

"Lykkelige er dere som sår ved alle vann, som slipper oksen og eslet på frifot". Jesaja 32.20
Dette må være det største øyeblikket i ditt liv, lille pike. Du ble døpt. Det ble ingen ny kjole på deg. Ei heller sko. Men du elsker Jesus. Og Jesus vil bo hos dem som elsker Ham.
Gratulerer med dagen lille pike!
Vi møtte deg i sommer. På skolen ved sjøen. Jeg glemmer ikke ansiktet ditt. Vakre øyne i ett vakkert ansikt. Kanskje 2012 blir ditt år? Vi kommer om to uker....hvor jeg gleder meg til å møte deg igjen....

3 kommentarer:

Anne Lise Myre Nilsen sa...

Kjære dere!
Det er sterke saker dere deler med oss.... Det er ikke fritt for at tårene kommer. Men det er gledestårer fordi jeg får være med dere i dette; Verden for Kristus, Jesus til datogaene! Gud velsigne dere rikt! 2. Kong 6,16.

Janne sa...

Takk for sist venner!
Kjekt å være innom bloggen deres. Ja, det er sterkt å lese. Det må være flott å oppleve for dere. Jeg tenker på dere og ber for dere.

Ønsker om Guds velsignelse over dagene og fremtiden.
Klem Janne

Eivind sa...

Ja, det gjør inntrykk å lese bloggen deres! Takk for realistiske og håpefulle oppdateringer!
Ønsker dere alt godt for en hektisk vår!

Eivind